onsdag 13 november 2013

Jag ser tillbaka, måste man gnälla?

Läste nyss en annan bloggares inlägg som handlade om rutiner i stall vilket fick mig att se tillbaka i min blogg och hittade bland annat detta och detta inlägg om mina regler och rutiner.

Regler och rutiner tar det ju flera år att få till som man vill och som passar bäst för stallet och dess invånares ändamål, jag tycker och tror att mina fungerar ganska bra och att det innebär en större trygghet för de som står uppstallade här att samma regler gäller för alla och att de framgår på ett tydligt sätt.

Jag är alltid nyfiken på hur andra stallar har sina rutiner och regler, jag har i min uppstartsfas apat efter några av andras regler och har hellre lagt till en extra regel för att vara övertydlig än att något missförstås.

Vet alla vad som gäller tror jag man bäddar för en trevligare atmosfär i stallet, att det sen finns vissa som "väljer att missförstå" och bara måste gnälla över saker, gå nog inte att undvika ens i den av våra bästa världar ;-)
Tur!! att jag inte har någon sådan i mitt stall, bara goa, omtänksamma och genuint sunda hästkärringar (Ok, någon hästgubbe ser jag emellanåt också), haha!

Ros till er!


2 kommentarer:

  1. Tydliga regler är jättebra :-)

    SvaraRadera
  2. Hos oss har vi aldrig några tjafs om vare sig rutiner eller annat - :D och det är vi såå glada för. Jag och Mia är ganska flexibla och vi har inte våra tider ristade i sten alls, faktiskt. På morgonen försöker vi att helgpassen är ungefär som vardagarna men intagen varierar ganska mycket. På t.ex tisdagar så åker jag och min dotter och tränar och är det då dåligt väder och jag har intaget - ja då tar jag in hästarna redan klockan 17. Så kvällsfodrar jag sedan när vi kommit tillbaka. Mest vanligt är att de kommer in efter 19-tiden och då är redan all kvällsmat inlagd i deras boxar och så släcker och stänger vi bygget när alla är inne. Men som sagt ibland kommer de in lite tidigare och så kvällsfodrar vi efter 19-tiden. De flesta hästarna hos oss har fri tillgång på grovfoder ute i hagen på dagarna och är ganska mätta när de kommer in på kvällen. Detta fungerar superbra hos oss och jag är rätt noga när någon kommer till oss på besök (för intresse att flytta till oss) att vi inte följer exakta tider helt slaviskt utan är rätt flexiba. Då kan man välja bort oss om man tycker att det är viktigt med fasta tider osv.

    SvaraRadera