torsdag 26 september 2013

Att undvika eventuella katastrofer!

Ibland slås jag över hur olika jag och den underbara mannen gör saker, ett exempel är hur vi tvättar oss.

När jag duschar har jag alltid duschmunstycket i handen så jag kan styra var det sprutar, jag är noga med att spola håret precis ifrån hårfästet med huvudet kraftigt bakåtlutat så det inte *gud förbjude* rinner ner vatten på pannan och vidare ner i mina ögon.
Jag avskyr ovälkommet jox i ansiktet!

Jag tar sen schampo i ena handen, mojsar ihop det med den andra så att det hyfsat jämnt fördelas över håret innan jag mjukt börjar massera in det i hårets riktning, nedåt..
(under tiden har jag stängt av vattnet då jag är uppvuxen i villa med begränsat varmvatten, det sitter i... man sparar till övriga i familjen. Punkt!)
Jag sköljer sen enligt ovanstående och upprepar samma procedur en gång.

Den underbara mannen står under strålen med vatten rinnande överallt, han tar en klutt schampo i ena handen, smackar ner det på skallen och börjar kraftigt röra runt det med skum flygandes i hela duschen, rinnande ner i fejset in i ögonen och överallt.
Gärna samtidigt som han har tvålat in hela ansiktet med lödder rinnande i ögonen och munnen.

Själv tvålar jag in ansiktet sist, noga med att jag inte får något i ögonen och jag sköljer med hjälp av ena handen med ögonen hårt stängda för eventuella katastrofer!!


Den underbara mannen tycker att jag är störtlöjlig som inte vill ha lödder svidandes och vatten spolandes i mina små käääänsliga ögon...
Aj, juh! ;-)


4 kommentarer: