tisdag 30 juli 2013

Bilder och resumé dag 1.

Första dagen hade vi inte biljetter till Hungaroring och även fast det hade varit skoj så var det skönt så här i efterhand att inte tillbringa tre dagar i sträck i hettan som var där.

Lite irriterande så fick vi vänta rätt så länge på vårat rum, vi satt i lobbyn en bra stund innan vi bestämde oss för att gå ut och växla pengar medans vi väntade.
(För på Arlanda var Forinterna slut fick jag veta efter att ha köat i över tjugo minuter, mummel och mutter!)

Deras pengar har en aningens annan kurs än våran så 100 S kr är ca 33000 Ungerska forinter, så det blev en del huvudräkning när vi skulle betala :)

Väntar på att få rummet

Häftig "detalj" i utelobbyn

Faktiskt den skönaste säng jag någonsin sovit i på bortaplan!!! Yey!

Fräscht och fint.
När vi väl fått lämna in bagaget på rummet tog vi en liten walkabout, i hettan bestämde vi oss för att inte ta ut oss och minskade ner tempot och rutten markant då vi faktiskt var där för Formel 1 och ville vara fräscha och pigga för den dagarna efter.
Vi hann ändå se en hel del och slogs ideligen av hur förfallna husen tilläts att bli, det var som att åka tillbaka över 30 år från Svensk standard, då bilarna spydde ut avgaser och bussarna såg ut att vara på väg till något koncentrationsläger... :(
Här vimlade det också av både rälsbussar (även inne på vår lilla gata) och spårvagnar.

Det var väldigt många som såg fattiga ut och jag har inte sett så mycket tandlöst folk på samma ställe någonsin!

Vätskepaus

Mumsfillibabba

Bussarna är inte från 2000 talet!
"Vår" gata.

Åt ena hållet...

Åt andra...

Vårat hotell

Inte så fint!

Insyn på någons toa eller dusch?

Loppigt...

Fint! Gulddörrar in på hotellet :)

 Hemma på våran gata fanns också denna lilla utebar, en öl 16 kronor och en drink ca 30... Man tackar!


Toaletten med en scen framför under parasollet. Elen var fint framdragen, typ?
Vi passade på att äta en lunch på en jättemysig krog, se bara så häftigt det var byggt!

Ölen var god!

Himla fint va?

Vi tog sen en liten tupplur på hotellet och gick efter det upp på taket och badade i poolen, låg och solade (jag sov) en stund innan det var dags att piffa till sig för middagen.
Vi hittade en lite jazzkrog där det såg trevligt ut, jag var inte alls nöjd med maten då jag beställt en pepparstek som inte smakade mer än en vanlig gräddsås... Speciellt gott var det inte heller.
Där blev det inga kort tagna och vi blev inte långrandiga, när vi ätit upp gick vi direkt då ett storband började spela och jazz är inte riktigt vår kind of tea! ;-)

Med fokus på morgondagen och lite slitna efter att ha varit vakna sen strax efter 03.00 gick vi och la oss redan halv tio och sov som stockar tills klockan ringde 07.30 för frukost.

Fortsättning och bilder från banan kommer....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar