måndag 16 december 2013

Tyck som jag annars är det SLUT!!

Det kan ju vara en svår fråga, vem är vän och vem är inte?

Men vad är en vän är också en mer och mer svår fråga, vän på Facebook... är man vänner bara för att man är vänner liksom?
Jag har ett gäng vänner på facebook som jag känner både mer och mindre, vissa har jag bara träffat enstaka gånger och några har jag aldrig ens träffat, några är bloggläsare och några blev jag vän med när jag spelade Farmville för att få redskap till "farmen".
Jag uppskattar verkligen Facebook då jag enkelt kan ha kontakt med de jag bryr mig om och "hålla koll" på allt ifrån gamla skolkompisar till avlägsna vänner och släktingar, det är enkelt att skicka meddelanden och bara "gilla" något för att visa att man bryr sig eller att man ser.....

Jag ser Facebook som en stor tillgång där man enkelt kan nå ut till det nätverk man skapat och jag uppskattar en stund  framför Facebook där jag kan följa de som är mer flitiga och blir glad över ett livstecken ibland av de mindre engagerade.

Ska såklart erkänna att jag ibland tycker att vissa uppdaterar med märkliga saker och blir rätt så störd när folk lägger ut bilder på plågade och skadade djur samt kilometervis med bilder på samma saker, gillar inte homofoba eller hetrofoba inlägg eller återkommande "pip och gnällinlägg" ;-)
Jag har också ändrat inställningen på några så jag inte behöver få upp deras inlägg i nyhetsflödet men jag kan gå in och kolla läget på deras sida om jag blir nyfiken, alla har vi ju inte samma intresse av vad vi lägger ut på Facebook ;-)

Något jag några gånger häpnat över är hur folk ibland väljer att ta bort sina vänner, givetvis står det folk fritt att ha vilka vänner de vill men jag har själv blivit borttagen av ett antal där min åsikt eller ståndpunkt i ett visst ämne spelat roll.
Just de fallen drar jag i och för sig snett på leendet och hoppas att det kändes bra att "klicka bort" mig och att de fick en viss känsla av vinst!!
Men jag skulle nog själv ha valt ett annat sätt att hantera "problemet" på!

Jag har också plockat bort några, men det har som sagt varit sådana jag enkom blivit vän med på grund av ett spel eller så.
Jag skulle aldrig ta bort någon som jag känner bara för att denne inte har samma åsikt som mig eller inte håller med mig om något eller som i ett fall att jag är kompis med "fel" människa?

Hur förhåller man sig mot en sån människa om man möts, är vi vänner och hälsar eller har vi gjort slut nu, haha? ;-)

Som vanligt är åsikten lika delad som röven och hur andra väljer att hantera sin vardag och sin Facebook kan jag välja att strunta i, men mina vänner är jag faktiskt rädd om både ytliga och tighta!5 kommentarer:

 1. gillar detta, måste inte gilla vad andra skriver men man kan läsa och konstatera jaha tycker hen så och så kan man komentera vad man själv anser i frågan på en saklig grund. Jag följer dig för du skriver så bra så jag både skrattar och gråter. M.V.H. Bosse W

  SvaraRadera
 2. Ahh menn shiit! Hade skrivit ett skitbra inlägg som försvann när jag tryckte på publiceraknappen!
  Orkar inte skriva om det....poängen är att även om jag skriver gnälligt ibland så är det ju inte så ofta offerkoftan kommer på..Jag respekterar alla åsikter och tycker vi olika så kan vi väl ha ett samtal om det? Att klicka bort någon är ju så omoget... Eller är det bara ytan som räknas fortfarande?
  Jag räknar mig som vän trots att vi inte setts på läänge..Du finns i <3 och många läbbiga och även fina minnen! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många fina (och tokroliga) minnen! Det var för länge sen nu. Tiden går fort.. För fort :(

   Radera
 3. Jag har faktiskt tagit bort några - människor som jag egentligen inte känner - som visat sig vara smygrasister/rasister och där sätter jag faktiskt min gräns. Jag vill faktiskt inte vara vän med en rasist. Det gäller lite att visa sin ståndpunkt. Men annars håller jag dig :)

  SvaraRadera